Kundvagn
0 produkter
 
Utvalda
 

Kolsyresläckare 5 kg

Kolsyresläckare 5 kg
Klicka för att förstora
Pris: 1,400.00kr
Tillgänglighet: Out Of Stock
Modell: WN02-02
Tillverkare: Housegard

Vår 5 kg koldioxidsläckare har högsta effektivitetsklass, 89B, och är godkänd enligt den europeiska brandsläckarstandarden EN3 samt certifierade med CE, TÜV och DNV-märkning

Koldioxidsläckare är avsedda för släckning av brand i vätskor, gaser och i elektriska utrustningar. Eftersom släckning med koldioxid ger en ren släckning är dessa släckare särskilt lämpliga för användning i miljöer som kök, laboratorier, datorer och elutrustning.

Koldioxidsläckarna klarar temperaturer under fryspunkten och kan därför placeras både inom- och utomhus. Eftersom koldioxiden inte leder elektricitet kan man använda den vid brand i elektrisk utrustning (dock max 1000 V)

Denna typ av brandsläckare rekommenderas enbart för företag.

Koldioxidsläckare fungerar genom att kväva elden genom att koldioxiden tränger bort syret och då kvävs elden. I viss mån bidrar också den kylande effekten till släckningen av branden.

Koldioxid är en gas vilket gör att den kommer in i utrymmen som tex skumsläckare och pulversläckare kan ha svårt att komma åt. En stor fördel med koldioxidsläckare är att gasen inte lämnar några spår eftersig vilket gör att det inte behövs något saneringsarbete efter användning.

Risken med koldioxid är att den tränger undan syret vilket gör kvävning kan inträffa vid ovarsamhet. Tänk på att alltid kontrollera om människor befinner sig i området som skall bekämpas innan användning. Tänk även på att koldioxid är tyngre än luft och gasen sjunker därför neråt.

Koldioxiden som används för tillverkning av brandsläckare bildas som restprodukt vid annan produktion och hade normalt släpps ut i atmosfären. Därför påverkar användningen av koldioxidbrandsläckare inte miljön eller växthuseffekten annat än marginellt.

Det finns inga fler bilder på den här produkten.